Midmacro | Bli synlig | 5 tips för skötsel av dina bildekaler
Digital design och marknadsföring

5 tips för skötsel av dina bildekaler

Bildekaler är ett bra sätt att ge bilen en unik touch, men det är viktigt att hålla dem i gott skick för att de ska se bra ut och hålla länge.
Innehållsförteckning

Detta är våra skötselråd gällande bildekor

Bildekaler är ett bra sätt att ge bilen en unik touch, men det är viktigt att hålla dem i gott skick för att de ska se bra ut och hålla länge.

All självhäftande dekor behöver tid för att få optimal vidhäftning och detta tar upp till 72 timmar efter montering. Tänk därför på att inte tvätta fordonet under de första dagarna. Folierna är känsligare än bilens lack och det innebär att särskild omsorg behövs vid tillämpning och rengöring av folierna. Här är några tips på hur du rengör och underhåller dina bildekaler.

Hur ska jag tvätta en bil med bildekor?

  1. Använd milda rengöringsmedel och vatten för att rengöra dekalerna. Ta bort eventuell smuts och skräp med en mjuk tvättsvamp eller en mjuk trasa. Var försiktig så du inte skadar dekalen eller bilen.
  2. För att få bort svåra fläckar kan du använda alkalisk avfettning. Tvätta dekalerna noga och skölj av dem med rent vatten.
  3. Använd så lågt tryck som möjligt vid högtryckstvättning. Se till att vattentemperaturen är högst 50 grader celsius. Undvik att spruta in vatten snett mot foliekanten utan se istället till att hålla vattenstrålen vinkelrätt mot ytan. Oavsett styrka på klistret så är det lätt att spola bort dekoren om vattnet tar sig in under kanten. Är det minusgrader ute och fordonet kommer direkt in utifrån bör man vara extra försiktig. Om biltvätt används rekommenderas mjuktvätt utan borstar. Använd aldrig hetvax eftersom det påverkar folien negativt.
  4. Vanligtvis har våra bildekaler ett lager skyddsfilm som skyddar dekalerna mot väder och föroreningar. Detta hjälper också till att minimera att färgen bleks och att dekalerna börjar flagna.
  5. Var noga med att inte parkera bilen i direkt solljus under längre perioder, eftersom solen kan bleka och skada dekalerna. Förvara bilen i en garage eller under tak när den inte används, så att dekalerna inte utsätts för väder och föroreningar.

Hur länge håller en bildekor?

Det beror på vilken typ av bildekor du har. Många bildekor är gjorda av plast, vilket kan vara mer hållbart än dekor gjorda av andra material. Om du tar hand om dina bildekor och håller dem torra och borta från stark värme och fukt kan de hålla länge. En genomsnittlig livslängd för bildekor är 5-10 år, men det kan variera beroende på hur de behandlas och hur de utsätts för olika faktorer.

Genom att följa dessa enkla tips kan du hålla dina bildekaler i gott skick och se till att de ser bra ut länge.

Några av våra projekt

Vi tror att det bästa sättet att förklara hur vi kan hjälpa dig är att visa dig kvaliteten på vårt arbete. Här är några av våra projekt och referenser som vi har valt att dela med oss av till dig.

Ditt konto
Grafisk formgivning
Hemsida företag
Bild & foto
Offertförfrågan

Prata med oss om hur vi tillsammans kan lyfta er marknadsföring. Klicka på knappen nedan för att gå vidare!