Midmacro | Internets framkant | Vad är SSL och varför du behöver ett
Design your image, elevate your brand

Vad är SSL och varför du behöver ett

SSL en viktig teknik för att säkerställa säker kommunikation över internet och skydda viktig information från obehörig åtkomst.
Innehållsförteckning

Säker kommunikation på internet

SSL, eller Secure Sockets Layer, är en teknik som används för att säkerställa säker kommunikation över internet. Det gör det genom att kryptera data som skickas mellan en webbserver och en webbläsare, vilket gör det svårt för obehöriga att få tillgång till eller ändra den överförda informationen.

Varför behöver jag ett SSL-certifikat?

SSL är viktigt för att skydda viktig och känslig information, som exempelvis lösenord, personuppgifter och kreditkortsnummer, när de skickas över internet. Om någon besöker din webbplats och den inte använder SSL kan besökarens information komma att avlyssnas av tredje part, vilket kan leda till såväl identitetsstöld som ekonomisk skada – även fast det inte var avsiktligt från din sida.

SSL bidrar även till ökat förtroende

En annan anledning till varför SSL är viktigt är att det bidrar till att bygga förtroende hos användarna. När en webbplats använder SSL visas oftast en grön låsikon i webbläsarens adressfält, vilket signalerar att webbplatsen är säker att använda. Detta kan öka förtroendet hos besökarna och göra att de känner sig trygga nog att göra köp eller skicka in personlig information via t.ex kontaktformulär.

Markering För En Säker Webbplats
Markering för en säker webbplats

Sammanfattningsvis är SSL en viktig teknik för att säkerställa säker kommunikation över internet och skydda viktig information från obehörig åtkomst. Det bidrar också till att bygga förtroende hos användarna och öka säkerheten på en webbplats.

Ditt konto
Meddelande

Vi värdesätter din integritet

Vi använder kakor (cookies) och liknande tekniker för att göra våra tjänster mer relevanta, och ge dig en bättre upplevelse. Stäng och acceptera detta genom att klicka på OK. Läs mer på vår integritetspolicy.

Grafisk formgivning
Hemsida företag
Bild & foto
Offertförfrågan

Prata med oss om hur vi tillsammans kan lyfta er marknadsföring. Klicka på knappen nedan för att gå vidare!