Grunderna inom Digital marknadsföring

När det kommer till digital marknadsföring är kärnan en välarbetad webbplats. Genom denna erbjuds kunden en informations- och säljkanal som är öppen 24 timmar om dygnet, varje dag – året runt. Här är några punkter som är viktiga i Digital Marknadsföring!

Innehållsförteckning

Under den blanka ytan

Det är lätt att stirra sig blind på andras framgångar, utan att faktiskt förstå det enorma arbete och målmedvetenhet som ligger till grund under ytan.

Digital marknadsföring är en känd framgångsfaktor, men som kan vara ett oerhört tids- och energikrävande arbete för många, speciellt om kunskap eller intresse saknas. 

Sökmotoroptimering (SEO)

Sökmotoroptimering (Search Engine Optimization) är ett strategiskt och lönsamt val för att uppnå en långsiktig ökning av besöksflödet till er webbplats, utan att behöva betala för klicken.

SEO handlar om att optimera webbplatsen för att kunna synliggöra just ert företag i sökresultatet. Detta genereras sedan i olika sökmotorer när en potentiell kund använder ett eller flera sökord som är relevanta för er produkt eller tjänst.

För att åstadkomma detta krävs en sökmotoroptimering av er webbplats, vilket tillför att sökmotorerna, utifrån besökarens valda sökord, uppfattar att ert företag är av värde för deras användare. 

Sökmotormarknadsföring (SEM)

Sökmotormarknadsföring (Search Engine Marketing) är ytterligare en viktig del inom digital marknadsföring som används för att driva en snabb, men mer kortsiktig, ökning av intressenter till webbplatsen. 

SEM bidrar till att er verksamhet direkt synas på önskade sökord genom annonsering. Ni betalar för varje klick som genereras från sökmotorn till er webbplatsen och beroende på sökordens populäritet och konkurrents så varierar priset. 

Ni har alltid möjlighet att själva styra den totala kostnad genom att ange maxbud för de olika sökorden samt upprätta en månadsbudget utifrån era villkor. För att uppnå ett maximalt butiksflöde, där både lång- och kortsiktiga resultat eftersträvas, används ofta en kombination av SEO och SEM. 

Remarketing

Remarketing är ett sätt att påminna tidigare besökare om er tjänst eller produkt. Här skapar man sponsrade annonser som visas för de personer som tidigare besök er webbplats eller profil. Detta fungerar likt sökmotormarknadsföring och fungerar både på sökmotorer likväl sociala medier. 

Länkstrategi Off-page

Inom digital marknadsföring har länkar ett stort strategiskt värde och ökar trovärdigheten för er webbplats. Länkar från andra webbplatser fungerar som ett röstsystem och räknas som ett intyg eller en uppmaning, vilket berättar att den webbplats som får länken är intressant och relevant inom sitt område.

Desto fler länkar från relevanta och högre rankade webbplatser desto bättre, eftersom deras intyg räknas tyngre i ögon hos sökmotorerna. Det är inte nödvändigtvis antalet länkar som av gör hur högt upp i sökresultaten ni kommer, utan det är kvalitén på de länkar som pekar mot er webbplats som kan vara avgörande. 

Crawlability On-site

Crawlability beskriver sökmotorns förmåga att komma åt och genomsöka innehållet på er webbplats. Här har webbplatsens struktur och uppbyggnad en stor påverkan.

Om er webbplats inte har några problem kan sökmotorerna få åtkomst till allt dess innehåll genom att följa interna länkar mellan sidorna. Trasiga länkar, dåliga kod, felaktiga redirects eller serverfel kan resultera till sökmotorns oförmåga att komma åt innehållet på er webbplats och indexering uteblir. 

Innehåll On-page

Vikten av att ha ett originellt innehåll ligger i grunden för hela webbplatsen. Vad erbjuder er verksamhet? Gör en analys av er målgrupp, ta reda på vad de har för behov och vad de vill ha. Det kan handla om användbara guider, nyheter eller detaljerade produktskrivningar. Därefter kan idéer formas för att ge värde till besökaren.

Ett värde som kan skapa intresse, återkommande besök, köp eller länkdelningar. Därefter skickar sökmotorerna ut vad som kallas en robot. Dessa som går igenom hela webbplatsen för att skapa en förståelse för vad den handlar om och vilka sökord webbplatsen är relevant för att sedan indexera den i det organiska sökresultatet. 

Varumärke

Varumärke är viktigt för alla typer av företag, eftersom det är det första och det sista intrycket någon kommer att ha om din verksamhet. Men ett varumärke är inte bara en logotyp och färger. Så det är också viktigt att komma ihåg att varumärket omfattar allt som inkluderar företagets personlighet. Låt varumärket vara rösten, utseendet, erfarenheten och de unika egenskaper som ditt företag kommunicerar och erbjuder kunderna.

Varumärket är viktigt eftersom det är vad människor kommer att komma ihåg och känna igen. Att bygga varumärke är en process på lång sikt, men väldigt viktig. Det är som skillnaden mellan att vara helt vilse på havet till att vara den första som kommer till åtanke när behovet kommer.

Social media

Sociala medier kan vara en fördel för många företag där ni snabbt kan få uppmärksamhet till en produkt. Men lika så snabbt kan man bli förbiskrollad om inte innehållet väcker tillräckligt med uppmärksamhet. 

Förmedlar ni ett bra budskap som följarna uppskattar kan ni få bra spridning av innehållet. Innan du börjar är det viktigt att se över vilka sociala medier som passar er verksamhet och att ni förhåller er till er målgrupp. Det är också viktigt att ni har tid till att driva de sociala mediekanalerna uppdaterade. 

Statistikverktyg

Statistik hjälper er att veta hur många besökare din webbplats har, var besökarna befinner sig, hur dom hittade er webbplats och hur mycket tid dem spenderade på respektive sida. Statistikverktyg ger er värdefull insikt i din om dina besökared. Håll koll, utvärdera och förbättra. 

Ditt konto