Midmacro | Internets framkant | Digital Marknadsföring
Digital design och marknadsföring

10 bra delar i digital marknadsföring som ditt företag behöver

Här finner du de grundläggande delar som kan vara bra att ha koll på inom digital marknadsföring.
Digital marknadsföring funnel
Innehållsförteckning

Digital marknadsföring är ett kraftfullt verktyg i dagens affärsvärld

Det gör det möjligt för dig att kommunicera med din publik, utveckla ditt varumärke och öka försäljningen. Det finns många olika typer av digitala marknadsföringselement som du kan använda, bland annat webbdesign, marknadsföring i sociala medier och e-postmarknadsföring. I den här artikeln tar vi en titt på 10 bra element av digital marknadsföring som hjälper dig att utveckla ditt företag från grunden:

Webbdesign

Design är en mycket viktig del av digital marknadsföring. En webbplats som är lätt att använda och navigera på är mycket mer framgångsrik än en som inte är det. Användare lämnar ofta webbplatser utan att köpa något om designen inte är intuitiv, så det är viktigt att du får ordning på detta innan du lanserar din webbplats. Glöm inte vikten av att ha en mobilanpassad webbplats! Det handlar inte bara om datoranvändare längre, mobila enheter dominerar våra liv nu mer än någonsin tidigare och de behöver också sin egen speciella touch för att folk ska kunna göra inköp på dem också! Slutligen, glöm inte bort att ha en väldesignad logotyp! 

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering (SEO) är en process för att förbättra en webbplats eller webbsida i sökmotorer. Det är en viktig del av digital marknadsföring och kan hjälpa dig att få mer trafik till din webbplats.

SEO är en långsiktig strategi, men den kan vara mycket effektiv. Om du planerar att skapa innehåll för din webbplats är det viktigt att du gör det på ett sätt som sökmotorerna lätt kan indexera och förstå.

Sökmotormarknadsföring Pay-Per-Click-kampanjer

Pay-per-Click-kampanjer (PPC) är ett mycket effektivt sätt att få trafik till din webbplats. De kan användas tillsammans med andra marknadsföringsstrategier, eller på egen hand som en primär trafikkälla. Men vad exakt är PPC?

En PPC-kampanj innebär att du normalt sätt betalar en reklambyrå eller ett digitalt marknadsföringsföretag för att placera annonser för ditt företag på sökmotorer och sociala nätverk som Facebook, Instagram och LinkedIn.

Fördelen med att använda denna metod för marknadsföring online är att den ger företag möjlighet att rikta in sig på specifika grupper av människor som redan söker efter något som har med deras produkt eller tjänst att göra – och sedan komma fram till dem i exakt det ögonblick då de aktivt letar efter information om vad du har att erbjuda!

Marknadsföring i sociala medier

Marknadsföring i sociala medier är ett kraftfullt verktyg som alla företag kan använda för att bygga upp sitt varumärke och komma i kontakt med potentiella kunder. Du kanske frågar dig själv: ”Vilka typer av marknadsföringstaktik i sociala medier bör jag använda?”. Marknadsföring i sociala medier kan hjälpa dig att bygga förtroende och auktoritet, skapa varumärkeskännedom och bygga relationer med din publik.

Sociala medier ger dig möjlighet att interagera direkt med dina kunder. Om du vill veta vad folk tycker om ditt företag eller dina produkter är det vettigt för dig att delta i samtalet på sociala medier som Facebook eller Twitter. Genom att svara direkt på dessa plattformar i stället för att bara passivt vänta på feedback från kunderna ger det dem självförtroende att veta att någon från företaget faktiskt bryr sig om vad de har att säga. Detta kommer inte bara att få dem att känna sig uppskattade utan också öka deras vilja att köpa från dig igen i framtiden!

Marknadsföring i mobiltelefoner

Mobiltelefoner är det mest populära sättet att få tillgång till internet. Enligt Internet World Stats står mobiltelefoner för 53 % av all internetanvändning 2018. Denna siffra kommer bara att öka med tiden, så det är viktigt att företagen anpassar sina marknadsföringsstrategier därefter.

Användningen av mobiltelefoner sträcker sig också längre än att bara surfa på innehåll eller skicka meddelanden; de är också mycket populära när det gäller att bestämma vilka lokala företag man ska besöka först när någon vill ha något gjort just nu. 

E-postmarknadsföring

  • E-postmarknadsföring är ett utmärkt sätt att nå ut till kunderna.
  • E-postmarknadsföring är ett bra sätt att hålla kontakten med kunderna.
  • E-postmarknadsföring är ett bra sätt att marknadsföra dina produkter.
  • E-postmarknadsföring är ett bra sätt att bygga upp relationer med kunderna.
  • Du kan använda e-postmarknadsföring som en möjlighet att bygga upp förtroende och lojalitet, vilket kan leda dem tillbaka till din butik någon gång i framtiden.

Marknadsföring av innehåll

Innehållsmarknadsföring är ett av de bästa verktygen du kan använda för att locka nya kunder och utveckla ditt företag. Det kan bidra till att bygga upp ett förtroende hos dina kunder, skapa leads, driva trafik och generera intäkter. Det fina med innehållsmarknadsföring är att det är ett prisvärt sätt att nå nya målgrupper som kanske inte är på marknaden för det du erbjuder för närvarande. I det här avsnittet ska vi utforska hur innehållsmarknadsföring kan öppna tillväxtmöjligheter för ditt företag:

Lokal SEO

Lokal SEO är en marknadsföringsstrategi som hjälper lokala företag att få en högre placering i sökresultaten. Det är viktigt att vara närvarande på Google eftersom människor ofta använder det för att hitta närliggande platser att handla, äta eller bo på.

Lokal SEO handlar inte bara om att få omedelbara resultat. Faktum är att det inte ens är en snabb lösning. Lokal SEO kräver tid och ansträngning för att se resultat på lång sikt – men när du gör det rätt och din webbplats rankas högt i lokala sökningar kan du se en ökning av trafiken med så mycket som 30 %.

Hantering av rykte på nätet

Att hantera ditt rykte på nätet är en viktig del av digital marknadsföring eftersom det gör det möjligt för dig att övervaka vad folk säger om ditt varumärke. Om det finns ett problem med den produkt eller tjänst du erbjuder kan detta hanteras snabbt och effektivt genom att ta itu med eventuella negativa kommentarer på sociala medier eller andra webbplatser.

Plattformar för sociala medier som Facebook och Twitter gör det enkelt för människor att dela med sig av vad de tycker om produkter och tjänster, så det är viktigt att företag övervakar dessa kanaler för att kunna reagera snabbt vid behov. Med ett kostnadsfritt verktyg som Hootsuite kan du övervaka alla dina konton i sociala medier från ett och samma ställe, så att du snabbt kan reagera om det publiceras negativ feedback om ditt företag på dessa webbplatser (eller andra webbplatser där kunder kan lämna recensioner).

Analys och rapportering

Men hur är det dessa uppgifter?

Du kanske inte inser det, men din webbplats samlar faktiskt in en hel del data vid varje besök. Denna information kan användas för att spåra viktiga trender och fatta affärsbeslut utifrån tidigare resultat. Om du till exempel märker att en del av din publik besöker sidan ”Vanliga frågor” oftare än någon annan sida på webbplatsen, kan du lägga till nytt innehåll som rör dessa frågor för att besvara dem mer ingående eller till och med skapa en FAQ-sektion med en egen URL.

Med den här typen av analys kan du identifiera problem snabbt (så att de inte blir större problem längre fram) och göra förbättringar som bygger på kundernas verkliga beteende i stället för enbart gissningar eller intuition.

Digital marknadsföring är ett kraftfullt verktyg i dagens affärsvärld. Använd alla dessa element för att arbeta för dig.

Digital marknadsföring är ett kraftfullt verktyg i dagens affärsvärld. Använd alla dessa element för att arbeta för dig.

Digital marknadsföring är en viktig del av alla företag, men det kan vara svårt om du inte vet vilka steg du ska ta och hur du ska göra dem, särskilt om du är ny på området. Den goda nyheten är att det finns gott om resurser där ute som kan lära dig hur du kommer igång med digital marknadsföring och gör den till en viktig del av din övergripande strategi för tillväxt och framgång.

Om du letar efter en plats där alla delar samlas, kommer den här guiden att hjälpa dig att ge lite sammanhang för varför digital marknadsföring är så viktigt – och hur varje del bidrar till dessa mål på olika sätt!

Summering

Digital marknadsföring är ett kraftfullt verktyg i dagens affärsvärld. Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att förstå hur du kan använda alla dessa element för att arbeta för ditt företag.

Några av våra projekt

Vi tror att det bästa sättet att förklara hur vi kan hjälpa dig är att visa dig kvaliteten på vårt arbete. Här är några av våra projekt och referenser som vi har valt att dela med oss av till dig.

Ditt konto
Grafisk formgivning
Hemsida företag
Bild & foto
Offertförfrågan

Prata med oss om hur vi tillsammans kan lyfta er marknadsföring. Klicka på knappen nedan för att gå vidare!