Midmacro | Skötselråd bildekor
Design your image, elevate your brand

Skötselråd bildekor

Detta ska du tänka på

All självhäftande dekor behöver tid för att få optimal vidhäftning och detta tar upp till 72 timmar efter montering. Tänk därför på att inte tvätta fordonet under de första dagarna. Folierna är känsligare än bilens lack och det innebär att särskild omsorg behövs vid tillämpning och rengöring av folierna.

Tvättråd

Använd så lågt tryck som möjligt vid högtryckstvättning. Se till att vattentemperaturen är högst 50 grader celsius. Undvik att spruta in vatten snett mot foliekanten utan se istället till att hålla vattenstrålen vinkelrätt mot ytan. Oavsett styrka på klistret så är det lätt att spola bort dekoren om vattnet tar sig in under kanten.

Är det minusgrader ute och fordonet kommer direkt in utifrån bör man vara extra försiktig. Om biltvätt används rekommenderas mjuktvätt utan borstar. Använd aldrig hetvax eftersom det påverkar folien negativt.

Använd rätt rengöringsmedel

Tänk på att använda medel utan slipande effekt och med neutralt PH-värde. PH mellan 6-8 rekommenderas. För att inte påverka folien och kulören måste det även vara fritt från starka lösningsmedel och alkoholer. Milt bilschampo utan vax rekommenderas. Generellt rekommenderar vi rengöring för hand och underhåll av folien.

Avfettning

Långvarig påverkan av avfettningsmedel påverkar folien negativt, var noga med att tvätta och skölja så fort smutsen lösts. Tänk på att exponeringstid och solljus ofta förstärker avfettningsmedlets negativa påverkan. Samma negativa påverkan kan även uppstå när viss spolarvätska exponeras av solljus på folien.

Nylackerat fordon

Vi rekommenderar att vänta två månader innan man folierar en nylackerat fordon. Detta är även en generell rekommendation för att ge lacken en chans att härda samt ”avgasa” sig helt. Monterar man folie för tidigt finns det en risk att lackens gaser påverkar vinylen negativt och man måste sätta dit en ny. I värsta fall kan lacken släppa när man tar bort folien.

Ditt konto
Meddelande

Vi värdesätter din integritet

Vi använder kakor (cookies) och liknande tekniker för att göra våra tjänster mer relevanta, och ge dig en bättre upplevelse. Stäng och acceptera detta genom att klicka på OK. Läs mer på vår integritetspolicy.

Grafisk formgivning
Hemsida företag
Bild & foto
Offertförfrågan

Prata med oss om hur vi tillsammans kan lyfta er marknadsföring. Klicka på knappen nedan för att gå vidare!