Midmacro | Internets framkant | 7 bra steg i webbdesign som du kanske missat
Design your image, elevate your brand

7 bra steg i webbdesign som du kanske missat

Vi har effektiviserat våra processer för webbdesign och siktar alltid på funktionalitet för mobiltelefoner först. Här har du en översikt över de steg vi använder oss av när vi tar utvecklar en ny webbplats.
Innehållsförteckning

Webbdesign har sin process

En bra webbplats är ett av de mest effektiva sätten att marknadsföra ditt företag. En responsiv webbplats (en webbplats som är optimerad för alla storlekar av skärmar) är nu viktigare än någonsin eftersom en betydande mängd besökare surfar på sina mobiltelefoner. Chansen är stor att cirka 50% av dina besökare inte befinner sig bakom någon datorskärm. 

Här är några skäl till varför webbdesign är viktigt:

  1. Första intrycket räknas. När vi besöker en webbplats för första gången bildar vi oss en uppfattning om den baserat på dess utseende och känsla. En professionellt utformad webbplats kan skapa förtroende hos användaren, medan en dåligt utformad webbplats kan skapa motsatsen.
  2. Användarvänlighet är viktigt. En bra webbdesign ser till att webbplatsen är lätt att navigera och använda, vilket ökar användarnas upplevelse av webbplatsen. Detta är särskilt viktigt för företag, eftersom en dålig användarvänlighet kan få användare att välja en annan webbplats istället.
  3. Webbdesign påverkar SEO. Sökmotorer såsom Google rankar webbplatser baserat på en mängd olika faktorer, inklusive webbdesign. En välgjord webbdesign kan hjälpa till att öka webbplatsens ranking i sökmotorer, vilket kan öka trafiken och exponeringen för webbplatsen.
  4. Webbdesign påverkar försäljningen. En bra webbdesign kan bidra till att öka försäljningen för ett företag, eftersom det kan öka förtroendet hos användarna och göra det lättare för dem att genomföra köp på webbplatsen.

Webbdesign är en viktig del av hur vi upplever och använder webbplatser. En välgjord webbdesign kan göra att en webbplats känns enkel att använda och tilltalande för användaren, medan en dålig webbdesign kan göra att en webbplats känns svår att navigera och mindre tilltalande. Här är några steg för att få ett bra resultat:

Målbild

Vi börjar med att identifiera slutmålet genom att samarbeta med kunden för att utforska och besvara följande delar i processen som inkluderar; vem är webbplatsen för? Vad förväntar besökare att hitta eller göra på din webbplats? Vilka konkurrenter finns? 

Planering

När vi designar och utvecklar en webbplats är det första steget att utveckla en sidkarta för webbplatsen. Det är en karta som fungerar som en översikt för vilka sidor som ska finnas. Det är en praktisk del som gör det enkelt förstå användarflödet och hur man på bästa sätt optimerar kommande processer. 

Att bygga en webbplats utan en sidkarta är som att bygga ett hus utan en ritning. Och det visar sig sällan vara bra. Under planeringsfasen bestäms vilken teknik som ska implementeras. Element som interaktiva formulär, e-handel, animeringar etc. diskuteras när vi planerar din webbplats. 

Innehåll

Nu när vi har en helhet av sidan ska vi starta att skapa relevant innehåll för varje enskild sida. Det är viktigt att när innehållet skapas att ha sökmotorerna i åtanke för att hjälpa besökarna till rätt sida.

Innehållet är magneten på din webbplats och utan tvekan det viktigaste delen för att uppnå ditt företags marknadsföringsmål. Innehållet är anledningen till att folk besöker din webbplats. Men innehåll åldras med tiden och är därför viktigt att alltid ha uppdaterat innehåll för att få återkommande besökare. 

Design

Utifrån den information som samlas i tidigare steg så är det dags att bestämma utseende och känsla för din webbplats. Med sidkartan och innehåll på plats kan vi nu starta att forma din webbplats efter det visuella varumärket. Verktyg som färgkartor, grafiska element eller bilder från moodboards kan hjälpa till i processen. Denna del är viktigt eftersom ett bra användargränssnitt skapar en bra förståelse för innehållet och gör det enklare att navigera på webbplatsen. 

Utveckling

Nu är alla sidor är definierade och den grundläggande designen är på plats, är det dags att sätta saker i rullning. Utvecklingsstadiet är det steg där designen får möjlighet att uträtta sin funktion i webbläsaren. När vi utvecklar webbplatser skapar vi alltid möjligheter till att växa eftersom sidor och komponenter kan tillkomma i efterhand. 

Utveckling av front-end handlar om den tekniska biten och kräver förståelse för webbutveckling. Det handlar om att skriva HTML / CSS-kod som uppfyller webbstandarder för att maximera funktionalitet och tillgänglighet som sedan implementeras i back-end systemet. 

WordPress används av fler och fler för hemsidor, webbutiker, online-tidningar, intranät, forum och bloggar. Det är ett enkelt och stabilt system för dem som jobbar mycket bilder, innehåll och används av bland annat Aftonbladets bloggar, Sveriges officiella webbplats, New York Times, CNN och Spotify osv.

WordPress är i allmänhet vårt val av innehållshanteringssystem (back-end) – tillsammans med ungefär hälften av internets webbplatser. Det är mobilvänligt och viktigast av allt är det lätt för våra kunder att uppdatera i framtiden. 

Lansering

När allt är testat och fungerar så är det dags att planera och genomföra lanseringen av din webbplats. Detta bör inkludera planering av både tidsplanering och kommunikationsstrategier – dvs. när du kommer att lansera och hur kommer du att låta besökarna veta. Det är också bra att ha i åtanke att det kommer alltid vara något som behöver en justering efter lansering. 

Optimering

Utvecklingen av din webbplats är dock inte nödvändigtvis över. Ett sätt att få upprepade besökare till din webbplats är att erbjuda nytt innehåll eller värdefull information regelbundet.

Det är det många som glömmer bort att underhåll är en viktig aspekt i en bra webbplats och låter den förfalla. Detta tillför en säkerhetsrisk, där din webbplats blir blir ett mål för attacker och riskerar att krascha. Eller du kanske är rädd att göra fel och därav undviker att uppdatera hemsidan. Det är fullt förståeligt. I bland är tillägg inte kompatibla med varandra – och då måste det lösas. 

Summering

Sammanfattningsvis är webbdesign viktigt eftersom det påverkar hur vi upplever och använder webbplatser. En professionellt utformad webbplats kan skapa förtroende, öka användarvänligheten, påverka SEO och öka försäljningen. Därför bör man inte underskatta vikten av en bra webbdesign.

Ditt konto
Meddelande

Vi värdesätter din integritet

Vi använder kakor (cookies) och liknande tekniker för att göra våra tjänster mer relevanta, och ge dig en bättre upplevelse. Stäng och acceptera detta genom att klicka på OK. Läs mer på vår integritetspolicy.

Grafisk formgivning
Hemsida företag
Bild & foto
Offertförfrågan

Prata med oss om hur vi tillsammans kan lyfta er marknadsföring. Klicka på knappen nedan för att gå vidare!