Midmacro | Internets framkant | Webbplatsens viktiga delar
Digital design och marknadsföring

Webbplatsens viktiga delar

En webbplats eller en så kallad hemsida – är en viktig kanal för information. Det kan fungera som en säljare i en butik som är öppen 24 timmar om dygnet, men med en enorm räckvidd och tillgänglighet.
Innehållsförteckning
Webbdesign

Webbdesign är en av de viktigaste delarna när man ska bygga en webbplats. Webbdesign handlar om att skapa en bättre bild av er och ett direkt förtroende för er verksamhet. Innan design av er webbplats drar igång är det bra att förstå er målgrupp och vem som ska bruka den. Vi utför noggrann planering för ett positivt resultat och är för många ingen dans på rosor. 

Innehåll

Nyckeln till ett bra innehåll är att hålla det relevant för er målgrupp. Det är viktigt att ta sig tid att skapa innehåll av hög kvalitet som informerar, utbildningar och guidar, för att skapa ett mervärde åt era besökare. En bra riktlinjer är minst 300 ord per sida för SEO-ändamål

Det är viktigt att hela tiden utvärdera och spåra utvecklingen för allt ditt innehåll. Titta på vilka delar som delas, vilka sidor som får flest visningar kontra de som inte får mycket dragkraft och hur länge besökarna spenderar på varje sida. Detta hjälper dig att avgöra var du resonerar med dina målgrupper och levererar värdefullt innehåll och var du behöver göra saker annorlunda.

User Experience (UX)

Användarupplevelse (UX) handlar om att forma besökarens intryck, förståelse och reaktion för er produkt genom hela kundresan. Detta gör vi genom att kartlägga er målgrupp och hur dem använder er produkt. Vi tar fram lösningar bäst lämpade för att leverera en så smärtfri köpresa som möjligt för att möta användarens krav innan dem gjort köpet. 

Mobilanpassning

En mobilanpassad webbplats är en liten aspekt som tillför mycket för besökaren. Här handlar det om tillgänglighet på mobila enheter, såsom mobiltelefoner och surfplattor. Detta ger besökarn ett optimalt sätt kan komma åt information oavsett vilken storlek på skräm eller var man befinner sig. En mobilanpassad webbplats rekommenderas alla dagar i veckan för att kunna nå ut till en större målgrupp och öka besökarna till webbplatsen. 

Prestanda och webbhotell

En presterande webbplats kommer snabbt belöna sig, både i form av besökarnas användarvänlighet och webbplatsens sökmotoroptimering. Ett webbhotell är precis som det låter, ett hotell för din webbplats. Ni hyr ett utrymme på en dator som är uppkopplad till molnet där ni placerar webbplatsens innehåll. Vanligtvis texter, bilder, databaser och webbplatsens kod för funktion. Det är ofta tusentals andra som delar samma hårddisk. Vill man ha ett eget utrymme online kan man välja en VPS eller en egen dedikerad server där även möjligheterna för prestandaoptimering är bättre. När ni väljer leverantör av webbhotell, VPS eller en dedikerad server, se till att dem uppfyller de krav ni önskar. Billigast är inte alltid bäst.

 

Sitemap / Planering

Med hjälp av information som samlats in är det dags att sätta ihop en sitemap för er hemsida. Sitemapen är en strukturerad lista över alla huvudområden på er webbplats, samt eventuella underämnen. Detta fungerar som en guide till vilket innehåll som kommer att finnas på webbplatsen och är avgörande för att utveckla ett konsekvent, lättförståeligt navigationssystem. 

Att bygga en webbplats utan en sitemap är som att bygga ett hus utan en ritning. Under planeringsfasen bestäms vilken teknik som ska implementeras och vilka grundfunktioner er webbplats ska ha.

Praxis Fullfillment
Mätvärden av hemsida. Prestanda, tillgänglighet, bästa praxis och SEO
Ditt konto
Grafisk formgivning
Hemsida företag
Bild & foto
Offertförfrågan

Prata med oss om hur vi tillsammans kan lyfta er marknadsföring. Klicka på knappen nedan för att gå vidare!